1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv
  4. Aktuelt 2022

Nytt fra Medietilsynet

Samiske aviser kan søke om 39 millionar kroner

Støtteordninga for samiske aviser skal blant anna bidra til å gjere dei samiske skriftspråka meir synlege. Foto Medietilsynet
Støtteordninga for samiske aviser skal blant anna bidra til å gjere dei samiske skriftspråka meir synlege. Foto Medietilsynet

Medietilsynet opnar no for årets søknader om støtte til aviser som har den samiske befolkninga som hovudmålgruppe, med frist 10. juni. I år skal det fordelast litt meir enn 39 millionar kroner til dei samiske avisene.

Støtteordninga for samiske aviser skal legge til rette for demokratisk debatt, meiningsdanning og språkutvikling i det samiske samfunnet, og er retta mot aviser som har den samiske befolkninga som viktigaste målgruppe.

– Aviser som har den samiske befolkninga som målgruppe, bidrar til å gjere dei samiske skriftspråka meir synlege, seier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Medietilsynet fordeler støtta til hausten

I år skal Medietilsynet fordele litt meir enn 39 millionar kroner gjennom støtteordninga for samiske aviser. I fjor fekk dagsavisene Ávvir og Ságat mest, med 19,8 og 14,6 millionar kroner i støtte. Ávvir kjem ut på nordsamisk, mens Ságat i hovudsak skriv på bokmål.

Støtta går til aviser som har den samiske befolkninga som viktigaste målgruppe, eller aviser som fast og regelmessig publiserer samiskspråkleg nyheits- og aktualitetsinnhald.

Medietilsynet behandlar ferdig søknadene til hausten.

Søknadsskjema finn du her

Les meir om støtteordninga for samiske aviser her

Se forskrifta om tilskott til samiske aviser her