Søkeresultat:
Et kappløp mellom menneske og maskin: Langlesing
Framtidens falske nyheter blir mer livaktige enn noen kunne ha forestilt seg. Denne langlesing-artikkelen går dypere inn i fenomenet deepfakes, og er først og fremst beregnet for eldre ungdommer, voksne og lærere.
Hekta? Et kodekammer om din digitale hverdag
Undervisningsopplegget "Hekta?" er et spillbasert undervisningsopplegg, som skal øke videregående elever sin bevissthet om egen tidsbruk på nett.
Samtaleverktøy om digital dømmekraft for foreldremøter i 2. og 3. klasse
For å være gode rollemodeller og veiledere for egne barn på nett kan det være en fordel å øke egen kunnskap og kompetanse. "Dialogduk" er et samtaleverktøy for foreldrekvelder og andre møteplasser.
Seniorskole: Slik oppdager du falske nyheter og håndterer innhold på nettet
Undersøkelser viser at eldre er mer sårbare enn andre når det gjelder desinformasjon og falske nyheter. Vi vil bidra til å øke seniorenes digitale dømmekraft og kunnskap om kildekritikk. Her finner du informasjon, guide og et undervisningsopplegg for seniorer.
Langlesing med diskusjonesspørsmål: Fra gøy til guffent på et øyeblikl
Målgruppa for denne artikkelen og tilhørende oppgaver er ungdom mellom 13 og 18 år.
Bad news: Klarer du å lage truverdige bodskap?
Målet i Bad News-spelet er å skape motstandskraft mot falsk informasjon på nettet ved at spelarane får prøve seg som produsentar av falske nyheiter. Spelet passar for ungdom over 14 år.
Deepfakes - et undervisningsopplegg
Deepfakes utnytter kunstig intelligens for å lage videoer og lydinnhold det er svært vanskelig å avsløre som falskt. Dette undervisningsopplegget for elever i ungdomsskolen og på videregående går praktisk til verks for å øke kritisk medieforståelse om fenomenet deepfakes.
Loading...
Hold deg oppdatert på hva som skjer i Medie-Norge med Medietilsynets nyhetsbrev: 📰Abonner på nyhetsbrevet her